Rantakeskus

Rantakeskus

 

Luopioisten rantakeskuksesta on muodostunut kesäinen keidas, joka yhdistää lapset ja aikuiset, uimarit ja auringonottajat, retkeilijät, veneilijät ja melojat sekä vaki- ja vapaa-ajan asukkaat.

Luopioisten kirkonkylää määrittää järven läheisyys, mikä ei tarkoita ainoastaan sitä, että siellä asuvat tietävät asuvansa lähellä järveä, vaan että järvi nivoutuu eri tavoilla jokapäiväiseen elämään. Kylällä oleva liikennemerkki johdattaa uimarannalle, mutta kun sen opastetta seuraa, tulee paikkaan, jota voi hyvällä syyllä nimittää rantakeskukseksi.

Talasniemen nimen alkuperä selviää paikalle tultaessa ja pieni niemi on idyllinen paikka vaikka piknikille istahtamiseen tai aurinkoisena päivänä muuten vain hetken vilvoitteluun puiden varjossa lämpimällä hiekkarannalla oleilun vastapainoksi. Vaikka talaita ei nykyisin monta olekaan, niin venepaikkoja Talasniemen vierellä on sitäkin enemmän. Liikennettä järvelle helpottavat venelaitureiden keskellä oleva lastauslaituri sekä vierasvenelaituri.

Rannalla on ystävien kanssa seurustelun ja auringonoton lisäksi mukava harrastaa myös uintia kuivempaa liikuntaa ja siihenkin tarjoutuu tilaisuus esimerkiksi rantalentiskentän ansiosta.

Luopioisten rantakeskuksen katuosoite on Rajalantie 26, 36760 Luopioinen.

RantakeskusKooste

 

Uimaranta

Luopioisten uimaranta on Pälkäneen kunnan toinen EU-ranta. Sen varistuksiin kuuluu uimalaiturit, pukukoppi, leikkipaikka ja puucee. Uimarannan tekee erityisen toimivaksi hyppytorni (1,5/2m ) sekä uimalava, joka on noin 20 metrin etäisyydellä laiturin kärjestä ja on mitoiltaan kolme kertaa kolme metriä

Kirkastussunnuntai tuo joka kesä uimarannalle kirkkoveneet, joita ovat vastaanottamassa kirkkokuoro ja runsas yleisö.

UimarantaKooste

 

Rantalentis

Lentopallon pelaaminen, rantalentis, beachvolley, tuo rannalle toimintaa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 18. Asialla ovat Tupenpurijat ry ja Ollin Atleetit. 

UimarantaLentopallo

 

Kukkian Triathlon ja Riatloni

Kukkia Triathlon on omaleimainen liikuntatapahtuma Pälkäneellä, Luopioisten kyläkeskuksen ja Kukkia-järven kauniissa ympäristössä, jolla on jo kahden vuosikymmenen perinteet. Tapahtuma on suunnattu kaiken tasoisille triathlonin harrastajille.

Triathlon (uinti 600 m, pyöräily 52 km, juoksu 13 km) on kilpailusuorituksena vaativampi ja soveltuu erityisesti hyvän kuntopohjan omaaville. Kilpailun lyhyempi matka on Riatloni, joka sopii erinomaisesti vähemmän triathlonia harrastaneille tai ensi kertaa lajiin tutustuville.

Kukkia Triathlon on todennäköisesti lajin edullisin tapahtuma Suomessa, mutta siitä huolimatta uskallamme luvata laadukkaan kilpailun tasokkailla palveluilla.

UimarantaRiatloni

 

Talasniemi

Talasniemi on kaunis niemi uimarannan ja venelaitureiden välissä. Sille antavat ilmettä venetalaat, kalliot ja siirtolohkareet. Niemen uimarannan puolella on vierasvenelaituri, jota käyttävät erituisesti Kukkian saariston kesäasukkaat asioidessaan kirkonkylän kaupassa.

Talasniemi on ennen toiminut myös leirintäalueena. Tänä päivänä on erinomainen piknik-kohde ja sopii myös satunnaiselle pyöräilijälle tai melojalle telttapaikaksi. Talasniemen kesä alkaa vaapamuotoisella vappubrunssilla vappuna 1.5 klo 11. 

UimarantaTalasniemi

 

Venelaiturit

Luopioisten venesatamassa lastauslaituri sekä venepaikkoja reilut 60 paikkaa. Venepaikkoja ylläpitää ja vuokraa LC-Luopioinen, jonka toimesta keväällä 2022 saatiin 12 uutta venepaikkaa. Laituripaikoista antaa lisätietoa laiturimestari Leo Ratinen, puh 040-568 7357.

Venelaiturit

 

Rantapolku

Ulkoilijoiden suosiossa oleva rantakeskuksen rantapolku, rantaraitti, alkaa koulunmäeltä Rantakujalta, kulkien Rihanselän rannan tuntumassa kohti uimarantaa. Polun tämän osan nimi on Pyykkärinpolku. Polku jatkuu Talasniemeen. Polun jatkaminen venelaitureilta kohti Rajalanniemeä ja päättyen matonpesupaikalle on valmisteilla ja tavoitteena on muodostaa polusta täysin esteetön rantaraitti. 

Rantapolku