Liikuntapuisto

LiikuntapuistoMerkit

Luopioisten Liikuntapuisto sijaitsee ihan kirkonkylän kupeessa vaihtelevassa metsämaastossa. Liikuntapuisto on monikäyttöinen eri ikä- ja harrastajaryhmille, se tarjoaa ulkoiluun ja liikuntaan monipuoliset mahdollisuudet. Liikuntapuiston osoite on Leikkuuhuoneentie, 36760 Luopioinen.

Puistosta löytyy urheilukenttä, kuntolaitteet, valaistupururata/hiihtolatu, frisbeegolfrata, kiintorastit, maastopyöräpolut, parkour-rata ja laaja metsäpolkuverkosto, jota voi hyödyntää esimerkiksi marjojen ja sienten poiminnassa. Eväinten syöntiä ja makkaran paistoa varten puistossa on laavu keskeisellä paikalla. Alueella on käymälä (puucee) P-alueen vieressä.

 

Pururata

Pururadan reitti kiertelee kauniissa, mutta kallioisessa ja mäkisessä mäntymetsässä. Pururata on valaistu ja sen kokonaispituus on 1,4 km.

Hiihtämisen kannalta rata on niin leveä, että perinteisen ja vapaan hiihtotavan urat mahtuvat kulkemaan rinnakkain. Tasaisuus ja kaarteiden oikeanlaiset kallistukset helpottavat sekä hiihtoa että ladun hoitoa.

Luopioisten esikoulun väki on käynyt katsomassa radan varrelta itselleen soveltuvan leikkipaikan, jonka yhteyteen on toteutettu pöytiä ja penkkejä piknik-retkien eväiden nauttimista varten. Kaksi muuta levähdyspaikkaa on myös varustettu penkki-pöytä -kalustuksella, joten lepohetkiä voi viettää useammassa kohtaa. Lähinnä urheilukenttää olevalta taukopaikalta on kaiken lisäksi kelpo näköala kentän suuntaan.

Polkuyhteyksiä radalta on moneen suuntaan. Rajalanniemen ja Kostialan suuntiin on yhdyspolut, samoin Holjan suunnan mainioille lenkki-, marja- ja sienimaastoille. Maastopyörille on oma yhdysreittinsä myös. Polut on integroitu uusittuun rataan niin, että niille poikkeaminen on helppoa.

PururataKooste

 

Luopioinen DG

Luopioisten frisbeegolfrata on 12-väyläinen metsärata, joka kiertää Luopioisten liikuntapuiston maastossa. Useimmilla väylillä on A- ja B-heittopaikat. A-paikat tarkoitettu kokeneille heittäjille. B-paikat taas soveltuvat hyvin lapsille ja aloittelijoille. Kierrosaika reilu 1 h. Reitin varrella taukopaikkoja 3 kpl.

Frisbeegolfradan tapahtumista lisätietoa täältä. Radan kuvaus löytyy myös frisbeegolfradat.fi-sivustolta.

FrisbeeKooste

 

Luopioinen MTB

Maastopyöräpolut on merkitty maaston puihin sinisin täplämerkein (kts. alla oleva keskimmäinen kuva). Merkittyjä maastopolkuja noin 7.5 km. Lisätietoa myös pyöräilyharrastajien kartta- ja reittipalvelusta Jälki.

MTBKooste

 

Parkour

Liikuntapuiston metsästä  löytyy luonnon oma temppurata. joka koostuu kallioista, kivistä, kannoista ja kaatuneesta puunrungosta. Tarkoitus on löytää oma reitti siten, että vältetään koskettamasta maata. Parkour -radan on suunnitellut ja toteuttanut MLL Luopioisten yhdistys. Radalta löytyy temppuohjeet QR-koodeineen, joiden avulla pääsee katsomaan videoita polulla tehtävistä tempuista. Temppuvideoita löytyy MLL-Luopioisten Youtube-kanavalta.

ParkoutKooste

 

Urheilukenttä ja kuntoiluvälineet

Urheilukentän juoksuradan pituus on 300 m, 4/6 juoksurataa, pinta tiilimurske. Kentässlä on heitto- ja hyppypaikat, joiden pinta on Tartania. Urheilukentän keskialue on nurmea (jalkapallokenttä).

UrheiliKooste

 

Kiintorastit

Kiintorastien painettu kartta on saatavissa Luopioisten kuntainfosta. Kartan voi tulostaa myös klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

KiintiorastiKooste 

Laavu

Pururadan ja frisbeegolfradan alusta löytyy suojaisa laavu, jonka yhteydessä on myös nuotiopaikka. 

LaavuKooste

 

 Kartta

KuntorataNettiin