Kirkonkylän koulu

Aakkoset4

Luopioisten kirkonkylän koulu on pieni maalaiskoulu, jossa kaikki opetusryhmät (1.-2. lk, 3.-4. lk ja 5.-6. lk) ovat yhdysluokkia. Koulun yhteydessä toimii myös esikoulu, josta eskareiden on helppo siirtyä tutun koulun opintopolulle.

Olemme turvallinen kylän sydän, joka tarjoaa oppilaille yhteisöllisyyden ja turvallisuuden tunnetta sekä laadukasta opetusta. Lukuvuoden 2022-2023 alussa koulussa oli 50 oppilasta, kolme luokanopettajaa, osa-aikainen erityisopettaja sekä kaksi koulunkäynninohjaajaa.

Kirkonkylän koulun toiminta-ajatuksena on tasokas perusopetus kaikissa oppiaineissa. Oppilaita ohjataan aktiiviseen tiedonhankintaan sekä vahvuuksiensa löytämiseen ja kehittämiseen. Tavoitteena on kasvattaa itsetunnoltaan terveitä, tiedoiltaan hyviä sekä sosiaalisesti taitavia ja aktiivisia demokraattisen yhteiskunnan jäseniä. Koulun toiminnassa huomioidaan kestävän kehityksen ja terveiden elämäntapojen periaatteita sekä liikunnallisuutta.

Lukuvuoden 2022-2023 painopistealueet koulussa ovat:
- Tunne- ja vuorovaikutustaidot
- Mielen hyvinvointi ja oppilaiden huolten kuunteleminen
- Lukutaidon kehittäminen yhdessä huoltajien kanssa
- Joulumyyjäiset yhdessä huoltajien kanssa

Luokka

 

Koulussa järjestettävillä opintoretkillä ja vierailuilla pyrimme tarjoamaan oppilaille elämyksiä ja vahvistamaan positiivista asennetta koulutyötä kohtaan. Samalla harjoittelemme sosiaalisia taitoja ja hyviä käytöstapoja myös koulun ulkopuolella. Muiden koulujen kanssa tehtävällä yhteistyöllä on tavoitteena toisiin oppilaisiin tutustuminen ja sosiaalisten taitojen kehittäminen.

Liikuntapäivien tavoitteena on kannustaa oppilaita liikkumaan ja saamaan positiivisen asenteen liikuntaa kohtaa. Hyödynnämme aktiivisesti koulun ympäristössä olevia liikuntapaikkoja. Kirjastokäyntien avulla oppilaat oppivat säännöllisen kirjaston käytön ja näin kannustetaan ja ohjataan oppilaita kirjallisuuden pariin.
Uimaopetuksessa keskitytään alkuopetuksen oppilaisiin, mutta pyritään myös siihen, että kaikki muutkin vuosiluokat käyvät 1-2 kertaa lukuvuodessa uimassa. Teemme lukuvuoden aikana luokkaretkiä ja muita vierailuja lähiympäristöön.

Perhoset3

Kirkonkylän koululla on loistavat lähiliikuntapaikat: koulun pihapiiristä löytyy liikuntahalli, jääkiekkokaukalo, sählykenttä, koripallotelineitä, jalkapallokenttä, frisbeegolfrata, tenniskenttä, runsaat pihaliikuntavälineet (keinut ja kiipeilyteline) näiden lisäksi urheilukenttä ja pururata löytyvät kävelymatkan päästä. Koulun pihapiiristä löytyy myös erillinen kirjastorakennus, josta oppilaiden on helppo käyttää kirjaston tarjoamia palveluita.

Koulun kerhotoiminta on aktiivista. Koululla järjestetään maanantaisin ja torstaisin liikuntakerho, tiistaisin yhdessäolokerho, perjantaisin 4H-puuhakerho.

Tervetuloa kokemaan Kirkonkylän kyläkoulun yhteisöllisyys, kaverisuhteet ja mukava henkilökunta.